Yunanistan Vizesi

(0212) 291 99 66 (pbx)
  444 31 02

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır

Hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaport taşıyan Türk vatandaşları, Yunanistan’a yapacakları ziyaretlerinde vizeden muaf. Bu muafiyet 180 günlük dönemde 90 günü aşmamak kaydıyla geçerli. Standart (bordo) renkli pasaport sahibi vatandaşlarımız ise vize almak zorunda. Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ve Schengen vize rejimine dahil olan Yunanistan’da, vize başvurusu yapacakların Schengen vize başvuru sürecini takip etmeleri gerekiyor.

Vize başvurusu için adım atmadan önce Yunanistan’a seyahat sebebinin netleştirilmesi gerekiyor. Turistik, aile ziyareti, ticari, şoför, kültürel, sportif, konferans, kısa süreli eğitim kursu ya da transit yolculuk türüne göre vize başvuru evrakları da değişiyor.

Pasaport geçerlilik tarihi seyahat edilecek ülkeden ayrılınacak tarihten en az 3 ay daha uzun olmalı.

Pasaportun ilk veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalı

Pasaportta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ait giriş çıkış damgası bulunmamalı

Pasaport bu kriterlere uygun değilse, başvuru yapılmadan değiştirilmeli